6 maj 2011

Lax med gratinerat blomkålsmos


Å, så gott! Jag hade blomkålsmos över och funderade på om det inte vore fint att gratinera runt lite lax. Det var det!

Jag spritsade (med bara en enkel påse, inget tjusigt munstycke) ut moset i klickar bredvid de saltade och pepprade laxfiléerna och hivade in i ugnen sådär 20 minuter på 200-225 grader. Lite mer värme mot slutet.

Sen rörde jag ihop majonnäs med tomatpuré och någon matsked dill och det blev en smarrig kall sås. Sallad och olivolja. Festligt och jättegott med enkla milda smaker. Kommer garanterat att göras igen.

Trevlig helg på er!

2 kommentarer:

  1. Vilken härlig rätt och tallrik :o) Blomkålen måste jag bara testa!

    SvaraRadera
  2. Jättegott var det. Världens enklaste dessutom!

    SvaraRadera