3 augusti 2011

Laxpudding


Ett favoritrecept från Kolhydrater i Fokus, som jag haft med mig under flera år: Laxpudding med keso i stället för potatis.
Jag gjorde åtta portioner (som lätt kan bli färre om man är riktigt hungrig!) och till det använde jag:

8 ägg
1 kg keso
6 dl vispgrädde
400 g kallrökt lax skuren i bitar
2 pkt fryst dill
salt, peppar

Först sköljs keson i kallt vatten i ett durkslag så att det bara blir "kornen" kvar. Blanda sedan ihop alltsammans, häll i en form och sätt in i ugnen på 200 grader i 45 minuter. Servera med smält smör och något färgglatt.

2 kommentarer:

  1. Åh -tack för att du påminde mig om Marylojs laxpudding, den är verkligen suverän.

    SvaraRadera
  2. Ja, en verklig favorit som jag lagat många många gånger!

    SvaraRadera