19 juni 2011
Biff med rättikagratäng och grönpepparsås
Vet inte om jag börjar få kläm på det här med att steka nötkött eller om det är tillfälligheter, men idag blev det återigen riktigt bra! Bara att tacka och ta emot. Jag tänkte att potatisgratäng vore gott, så jag gjorde en på förkokt rättika i skivor, lite fänkål, lök och vitlök, med uppkokt grädde, salt och svartpeppar som jag hällde över och sen riven ost på toppen. Helt ok, fast kanske den skulle stått inne längre än de 20 min den fick. Rättika suger inte åt sig vätska på samma sätt som potatis gör. Men jag tror den blir perfekt när resterna värms! :-)
Såsen fick krossad grönpeppar, schalottenlöksfond och en slurk rödvin och mådde rätt gott av det.
Vi med. Det var en god söndagsmiddag!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar